Met Mr. Bright komt licht tot leven. 

En dat wordt niet alleen zichtbaar in de producten zelf!  Want:  

  1. De montage van Mr.Bright gebeurt in een sociale werkplaats. 
  2. En Mr.Bright staat voor een charme offensief tegen ‘lichtarmoede’ wereldwijd.

Een Wereld Idee

Mr.Bright, een charme-offensief tegen lichtarmoede in de wereld.

Voor ons is het allemaal heel vanzelfsprekend. Je zet een lamp aan en voila, er is licht in huis. Voor grote delen van de wereldbevolking is het helaas niet zo simpel. Wist je dat meer dan 1.2 miljoen mensen op de wereld geen toegang heeft tot het elektriciteitsnetwerk? En dat nog eens vele anderen afhankelijk zijn van een gebrekkige en onvoorspelbare stroomvoorziening?

Als alternatief worden vaak kerosine- en petroleumlampen gebruikt. Deze lampen zijn echter zeer brandgevaarlijk, duur in gebruik, en hebben ernstig negatieve gevolgen voor gezondheid en milieu. Bovendien geven ze nauwelijks licht, als lamp zijn ze zeer inefficient! Voor veel gezinnen houdt de dag dan ook op als het rond 18.00 uur donker is, dan is het gedaan met alle productiviteit.

Mr.Bright doneert daarom elk jaar een deel van de omzet om lichtarmoede in de wereld te verminderen. Want licht brengt leven! 

Mr. Bright heeft zich hiervoor verbonden met Een Wereld IdeeEen goede doelen organisatie die kansarme families met basale middelen op weg helpt om een beter leven voor zichzelf te creeren. Dat doen ze met allerlei verschillende projecten, zoals het Home Solar Project. ​

Het Home Solar Project zet hele families duurzaam in het licht. Met een zonnepaneel en bijbehorende accu, ledlampen, plus een oplader voor de mobiele telefoon. Een compleet pakket dat niet alleen licht beschikbaar maakt, het brengt ook een grotere bereikbaarheid. En dat is weer goed om zaken te doen en zo een structureel inkomen te genereren.

Met de eerste bijdrage aan het Home Solar Project heeft Licht & Levendig in 2016 vier families in Bangladesh kunnen voorzien van een compleet home solar systeem. En hen zo mogelijkheden geboden om een eerlijke toekomst op te bouwen. En met de opbrengst van 2017 gaan we tien families in Bengalen in het licht zetten.  Hoe wordt het nog beter dan dit?

Met Mr.Bright draag je actief bij aan een betere wereld !

Famke Dijkstra
Ontwerper van Mr.Bright

In 2017 gegeven door Mr. Bright

0
Gedoneerd aan dit project